Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкові інспекції разом із ДПС утворять єдину юрособу

7 листопада 2019, 13:30
366
0
Реклама

За державними податковими інспекціями закріплять статус структурних підрозділів терорганів (відокремлених підрозділів) ДПСУ. Закріпили це в схваленому Урядом законопроєкті. Він має вирішити одне з ключових питань, необхідних для реформування податкових органів - запровадити ефективну організаційну структуру, побудовану за функціональним принципом.

Також уточнять перелік органів влади, які матимуть статус контролюючого органу, встановлять чітке розмежування їхніх функції в сфері адміністрування податків і зборів.

Не обійдеться й без уточнень щодо:

- рівнів контролюючих органів для можливості адміністративного оскарження рішень таких органів платниками податків;

- особливостей обліку великих платників податків у тероргані (відокремленому підрозділі) ДПСУ, який здійснює супроводження великих платників податків, або його структурних підрозділах;

- термінології ПКУ щодо назв органів влади, які реалізують податкову та митну політику.

Як повідомив Мінфін, такі зміни передбачає законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо удосконалення структури управління у сфері державної податкової та митної політики".

Нагадаємо: раніше Уряд уже схвалив аналогічний законопроект по митній службі за № 2318, який уже в Раді чекає на свій розгляд.

Відслідковувати статус законопроектів та нормативних документів новостворених ДПСУ та ДМСУ допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини