Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові законопроекти і нові органи контролю – що вимагає указ Президента

11 листопада 2019, 16:00
874
0
Реклама

У документі йдеться, зокрема, про заходи щодо економічних і соціальних реформ, а саме - доручено Кабінету Міністрів розробити і внести до парламенту низку законопроектів. З економічних питань проекти повинні стосуватися ринку залізничних перевезень, функціонування внутрішнього водного транспорту, управління відходами, протидії незаконному видобутку бурштину, погашення заборгованості на оптовому ринку електроенергії, лібералізації діяльності у сфері виробництва спирту етилового, лібералізації трудових відносин і оновлення законодавства про працю, упровадження в експериментальному режимі електронної товаротранспортної накладної.

Президент очікує від КМУ і законопроект щодо забезпечення здійснення Державною податковою службою України і Державною митною службою України передбачених законодавством функцій і повноважень у повному обсязі.

Крім того, до кінця року очікується розробка урядом законопроектів щодо запровадження дворічного мораторію на проведення перевірок фізосіб - підприємців (крім тих, які здійснюють високорентабельні види діяльності) щодо застосування ними РРО.

До 31 грудня 2019 року уряд також має забезпечити початок масштабної приватизації.

Згідно з указом до кінця року має бути забезпечена підготовка до запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення, зокрема включно зі створенням електронного реєстру інженерів-землевпорядників.

Також Кабінет Міністрів має затвердити план заходів щодо створення та запровадження Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Має відбутися створення центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику зі здійснення державного екологічного контролю. До 31 березня 2020 року повинен з'явитися законопроект щодо створення нового органу із запобігання та протидії кримінальним правопорушенням у сфері економіки та фінансів, що консолідує відповідні функції податкової міліції, інших правоохоронних органів.

Серед інших планів - створення системи контролю та відстежування обігу деревини на ринку, реформування вугільної галузі, створення інформаційної бази щодо митної вартості товарів, які переміщуються через митний кордон України, створення нового органу державного фінансового контролю, запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів тощо.

Джерело: Указ Президента України від 08.11.2019 р. № 837/2019

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини