Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи проставляти позначку у прибутковій декларації у разі подання приміток до фінзвітності

12 листопада 2019, 08:45
186
0
Реклама

Фіскали роз'яснили, чи подавати примітки до фінзвітності та чи проставляти позначку у декларації з податку на прибуток про подання приміток до фінзвітності, що складені відповідно до МСФЗ.

Майте на увазі, що фінзвітність, яку складають та подають відповідно до п. 46.2 ПКУ платники податку на прибуток та неприбутківці, є додатком до декларації (звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації) та її невід'ємною частиною.

Фіскали також наголосили, для підприємств, які складають фінзвітність за МСФЗ, не встановлено окремої форми приміток до фінзвітності.

Примітки надають описові пояснення чи детальніший аналіз статей, поданих у фінзвітах, а також інформацію про статті, які не відповідають вимогам визнання в цих звітах (п. 7 МСБО 1).

Отже, якщо фінзвітність складають за міжнародними стандартами, то примітки до фінзвітності можуть подаватись у складі фінзвітів як додаток до них у самостійно обраному вигляді (письмове пояснення, таблиця, графік тощо).

При цьому позначку про подання приміток до фінзвітності у таблиці "Наявність поданих до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств додатків - форм фінансової звітності" не проставляють.

Джерело: роз'яснення з категорії 102.23.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Хто зобов'язаний звітувати за МСФЗ, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Застосування міжнародних стандартів фінансової звітності".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини