Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як і коли відображати розрахунок коригування у декларації з ПДВ

12 листопада 2019, 12:55
13295
0
Реклама

Офіс ВПП роз'яснив, у якому звітному (податковому) періоді відображати в декларації з ПДВ розрахунок коригування у разі збільшення/зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг.

У разі складання розрахунку коригування на зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг:

- постачальник має право зменшити податкові зобов'язання на підставі розрахунку коригування, своєчасно зареєстрованого отримувачем в ЄРПН, у декларації з ПДВ того звітного (податкового) періоду, в якому його складено. Якщо ж розрахунок коригування зареєстрований в ЄРПН з порушенням терміну реєстрації, то постачальник має право зменшити податкові зобов'язання у декларації з ПДВ того звітного періоду, в якому його зареєстровано в ЄРПН;

- покупець зобов'язаний зменшити податковий кредит в ПДВ-декларації за звітний (податковий) період, на який припадає дата складання розрахунку коригування, та зареєструвати його в ЄРПН у встановлені терміни.

Якщо ж розрахунок коригування складено у зв'язку зі збільшенням суми компенсації вартості товарів/послуг, то:

- постачальник зобов'язаний збільшити податкові зобов'язання в декларації з ПДВ за звітний (податковий) період, на який припадає дата складення розрахунку коригування;

- покупець має право збільшити податковий кредит на підставі розрахунку коригування, своєчасно зареєстрованого в ЄРПН, у декларації з ПДВ за той звітний (податковий) період, в якому його складено, або за будь-який наступний звітний (податковий) період, але не пізніше ніж через 1095 днів з дати його складання. Якщо розрахунок коригування зареєстрований в ЄРПН з порушенням терміну реєстрації, то покупець має право збільшити податковий кредит у декларації з ПДВ того звітного періоду, в якому його зареєстровано в ЄРПН, або будь-якого наступного звітного (податкового) періоду, але не пізніше ніж через 1095 днів з дати його складання.

Джерело: повідомлення на веб-сайті Офісу великих платників податків ДПС

Про правила складання розрахунків коригування читайте в матеріалі "Виправлення помилок у податкових накладних: як скласти розрахунок коригування" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини