Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкові зобов’язання постачальника та податковий кредит покупця не збігаються: що робити

13 листопада 2019, 12:00
2050
0
Реклама

Офіс ВПП ДПС звернув увагу на те, що коли продавець/покупець помилково вказують неправильний період чи помилковий ІПН, то це призводить до помилок у ПДВ-звітності та розбіжностей між сумами податкового зобов'язання та податкового кредиту.

У разі виявлення розбіжностей між сумами податкового зобов'язання та податкового кредиту платник ПДВ має з'ясувати причину таких розбіжностей.

Можливо, суми ПДВ безпідставно включили до податкового кредиту без отримання податкових накладних, сподіваючись, що такі податкові накладні вдасться отримати пізніше. Проте постачальник податкових накладних не оформив і податкове зобов'язання у своїй податковій декларації не відобразив. У цьому випадку слід без зволікання подати уточнюючу декларацію.

В інших випадках, коли причиною розбіжностей між сумами податкового зобов'язання та податкового кредиту є ваш постачальник чи покупець, необхідно підготувати пояснення причин розбіжностей і направити його контролюючому органу в якості відповіді на повідомлення про розбіжності. Або ж можна надати скаргу контролюючому органу на відповідного постачальника.

Джерело: повідомлення на веб-сайті Офісу великих платників податків ДПС

Коли декларувати коригування податкових зобов'язань та податкового кредиту з ПДВ, ми розповідали в матеріалах сервісу "Інтерактивна бухгалтерія":

- "Коригування податкових зобов'язань із ПДВ";

- "Коригування податкового кредиту з ПДВ: підстави та відображення в декларації".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини