Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Переміщення пального між резервуарами у межах одного акцизного складу: чи складати АН

13 листопада 2019, 14:50
1419
0
Реклама

Контролери роз'яснили зазначену ситуацію і нагадали, в яких випадках переміщення пального є його реалізацією та супроводжується складанням акцизної накладної.

Переміщення пального між резервуарами у межах одного акцизного складу НЕ є операцією з реалізації пального в розумінні пп. 14.1.212 ПКУ. Отже у підприємства - розпорядника акцизного складу відсутній обов'язок складати акцизні накладні при здійсненні такого переміщення пального.

Нагадаємо, що згідно з пп. 14.1.212 ПКУ реалізація пального - це будь-які операції з фізичної передачі (відпуску, відвантаження) пального з переходом права власності на таке пальне чи без такого переходу, за плату (компенсацію) чи без такої плати на митній території України з акцизного складу/акцизного складу пересувного:

·до акцизного складу;

·до акцизного складу пересувного;

·для власного споживання чи промислової переробки;

·будь-яким іншим особам.

Джерело: ІПК ДПСУ від 07.11.2019 р. № 1230/6/99-00-04-02-05-15/ІПК

Платникам акцизного податку цікавим може бути матеріал "Паливна акцизна накладна: інтерактивна таблиця складання" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини