Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підводні камені заповнення акцизної накладної у разі перевезення причепом

14 листопада 2019, 11:25
319
0
Реклама

Податківці роз'яснили, як заповнити графу "номер державної/міжнародної/іноземної реєстрації транспортного засобу" акцизної накладної, у разі переміщення пального/спирту етилового тягачем з причепом.

По-перше, вони нагадали, що особи, які ввозять на митну територію України або вивозять за межі митної території України пальне/спирт етиловий, здійснюють реалізацію пального/спирту етилового, складають, зокрема:

- акцизні накладні форми "П" - у разі реалізації пального;

- акцизні накладні форми "С", - у разі реалізації спирту етилового.

По-друге, податківці зауважили, що у відповідних випадках у акцизній накладній форми "П" або "С" зазначають реквізити пересувного акцизного складу, з якого/на який фізично відвантажене (отримане) пальне/спирт етиловий, зокрема номер реєстрації транспортного засобу в уповноважених органах відповідної держави.

Відповідно до п. 16 Порядку № 1388 на зареєстровані в уповноважених органах МВС транспортні засоби видають номерні знаки, що відповідають держстандарту України: два номерні знаки - на автотранспорт, один - зокрема, на причіп та напівпричіп.

Враховуючи, що при переміщенні пального/спирту етилового тягачем з причепом, фізично таке пальне/спирт етиловий перебуває саме в причепі, який є транспортним засобом та містить номерні знаки, то в графі "номер державної/міжнародної/іноземної реєстрації транспортного засобу" акцизної накладної зазначають номер такого причепу.

Джерело: роз'яснення з категорії 116.13 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

Коли запрацюють штрафи за несвоєчасну реєстрацію акцизних накладних, дізнавайтесь із матеріалу газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини