Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Cуд дозволив вимагати повернення боргу в іноземній валюті

20 листопада 2019, 10:15
1491
0
Реклама

Як укладення, так і виконання договірних зобов'язань в іноземній валюті, зокрема позики, не суперечить чинному законодавству. У разі отримання у позику іноземної валюти позичальник зобов'язаний, якщо інше не передбачене законом чи договором, повернути позикодавцеві таку ж суму грошових коштів (суму позики), тобто таку ж суму коштів у іноземній валюті, яка отримана у позику. Така позиція була висловлена Великою палатою ВС за результатами розгляду справи про стягнення заборгованості.

Також було зауважено, що суд має право ухвалити рішення про стягнення грошової суми в іноземній валюті. Водночас у разі зазначення у судовому рішенні про стягнення суми коштів в іноземній валюті з визначенням еквівалента такої суми у гривні, стягувачеві має бути перерахована вказана у резолютивній частині судового рішення сума в іноземній валюті, а не її еквівалент у гривні.

Такі висновки зробив Верховний Суд у постанові від 23.10.2019 р. у справі № 723/304/16-ц.

Читайте також:

- переселенців захистять від штрафних санкцій за кредитами і позиками;

- податківці застерегли від неправильного заповнення платіжок на сплату податкового боргу;

- ДПС оприлюднила дані на майже мільйон податкових боржників.

Про інші цікаві рішення ВС можна почитати у матеріалі "Огляд практики Верховного Суду в податкових спорах. Серпень-вересень - 2019" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини