Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оплачувану відпустку при народженні дитини мають надавати татусям

20 листопада 2019, 11:00
7156
0
Реклама

Народні депутати не полишають надію надати батьку новонародженої дитини право на двотижневу додаткову оплачувану відпустку.

Тому пропонують надати гарантоване право чоловіку, дружина якого народила дитину, батьку дитини, яка народилася не у зареєстрованому шлюбі, близькому родичу одинокої матері, яка народила дитину, отримати одноразову оплачувану відпустку терміном до 14 календарних днів.

Відпустку при народжені дитини надаватимуть лише одній з зазначених осіб. Конкретну тривалість такої відпустки визначатиме безпосередньо працівник.

На період відпустки за працівником зберігатимуть місце роботи (посаду) та зарплату.

Відповідну заяву про надання відпустки роботодавцеві буде подавати працівник з додаванням копії документу, необхідного для державної реєстрації народження дитини або свідоцтва про народження дитини.

Водночас, з метою недопущення можливих зловживань при реалізації права на таку відпустку, уряд наділять повноваженнями щодо визначення порядку надання відпустки при народженні дитини.

Відповідні положення містить законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відпустки при народженні дитини" від 14.11.2019 р. № 2436.

Також читайте:

- киянам надаватимуть додаткову матеріальну допомогу при народженні дітей;

- допомога на дітей одиноким матерям у 2020 році зросте;

- Мінсоцполітики залишить "старий" механізм виплати допомоги при народженні дитини.

Як коригувати середню зарплату для оплати часу відпустки та виплати компенсації за невикористані дні відпустки? Приклади наведені у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН. Аби мати доступ до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН в режимі 24/7 скористайтеся тестовим доступом до сервісу.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram и страницу в Facebook, чтобы всегда быть в курсе бухгалтерских событий.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини