Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємець перейшов на загальну систему, але не здійснював діяльність: як звітувати

21 листопада 2019, 08:30
400
0
Реклама

ДПС нагадала, що у разі відсутності об'єктів оподаткування або показників, які підлягають декларуванню, фізособа-підприємець не зобов'язана подавати декларацію про майновий стан і доходи.

Якщо фізособа-підприємець перейшла із спрощеної системи оподаткування на загальну, то вона подає до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси декларацію про майновий стан і доходи за звітний (податковий) квартал.

По закінченню року такий підприємець має подати декларацію за базовий (податковий) період, що дорівнює календарному року - протягом 40 к. дн., що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

Щоправда, подавати податкові декларації платник податків зобов'язаний за кожний встановлений ПКУ звітний період, в якому виникають об'єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню (абз. 1 п. 49.2 ПКУ).

Тому, у разі відсутності об'єктів оподаткування або показників, які підлягають декларуванню, у фізособи-підприємця не виникає зобов'язання подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Про це йдеться у роз'ясненні ДПС із категорії 104.09 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Про нюанси заповнення та подання декларації про майновий стан і доходи ФОПами-загальносистемниками читайте в статті "Декларація про майновий стан і доходи підприємця-загальносистемника: порядок подання та правила заповнення" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія". Для отримання доступу до неї скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини