Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як покращуватимуть електронний кабінет платника податків

22 листопада 2019, 09:30
893
0
Реклама

На початку листопада 2019 року міністр КМУ Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Facebook запитав громадськість про кабінет платника податків. Про це йшлося у новині.

І вже 19.11.2019 р. у Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики ВРУ провели круглий стіл на тему: "Е-кабінет платника податків 2.0: як зробити справді зручний, справді сервіс".

Міністр КМУ Дмитро Дубілет зазначив, що одна з цілей Уряду - надати можливість користувачам зручно надавати згоду на те, щоб банки запитували і у податкової, і у Мінсоцполітики відомості про них, щоб банки отримували інформацію в електронній формі і автоматично обробляли. Таким чином, вони зможуть більш коректно приймати кредитні рішення.

Представниця Європейської Бізнес Асоціації Наталія Артемчук озвучила побажання компаній, які просять, щоб була можливість надсилати через електронний кабінет більшого розміру файли, тому що є проблема з надсиланням великих актів перевірок, до них потім йдуть скарги.

Віце-президентка Американської торговельної палати в Україні (АСС) Тетяна Прокопчук озвучила головний меседж компаній щодо покращення електронного кабінету платника податків: забезпечити безпеку даних та безперебійну роботу для того, щоб і компанії могли працювати з сервісами, і відповідно податкова служба могла приймати ту чи іншу інформацію, відомості.

Представник Державної податкової служби Наталія Калініченко відзначила, що кількість користувачів електронного кабінету стрімко зросла, коли надали аналітичні сервіси - це онлайн-доступ до стану розрахунків з бюджетом, онлайн-доступ до системи електронного адміністрування ПДВ і онлайн-доступ до всіх своїх податкових накладних. Також весь 2018 рік - початок 2019 року працювали над тим, щоб дати можливість простим громадянам - платникам податків отримувати інформацію про себе і попередньо заповнити декларацію про доходи фізичних осіб.

За матеріалами Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики ВРУ.

Легкий доступ до даних про сплату податків, борги, штрафи та переплати вашого бізнесу допоможе сервіс Liga:REPORT. Спробуйте прямо зараз 7-денний тестовий доступ без обмежень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини