Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи звітувати за акцизом про відновлювальну електрику

25 листопада 2019, 15:10
239
0
Реклама

Підприємство, що виробником електричної енергії, яка генерується на сонячній фотогальванічній станції, повинно подавати декларацію акцизного податку за кожний звітний період, незалежно від того, чи провадило воно господарську діяльність у звітному періоді. Адже таке підприємство є платником акцизного податку відповідно до пп. 212.1.1 ПКУ та провадить діяльність на ринку електроенергії, яка ліцензується.

Відповідне роз'яснення надали фахівці ДПСУ та водночас завважили: відповідно до змін, внесених до декларації, у додатку 4 "Обороти, що звільняються від оподаткування, оподатковуються за нульовою ставкою" не зазначаються обороти, які не підлягають оподаткуванню.

Водночас з метою відображення оборотів, які не підлягають оподаткуванню відповідно до пп. 213.2.8 ПКУ, підприємство може подати до контролюючого органу інформацію про зазначені обсяги в додатку 10 до декларації "Зразок доповнення до декларації акцизного податку відповідно до пункту 46.4 статті 46 глави 2 розділу ІІ Кодексу" із внесенням реквізитів, наведених у додатку 4 до декларації.

Відповідне роз'яснення надали фахівці ДПСУ в ІПК від 18.11.2019 р. № 1392/6/99-00-07-03-03-15/ІПК

Платникам акцизного податку цікавим може бути матеріал "Оновлена акцизна декларація-2019: акцизні склади й інші важливі зміни" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини