Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи заокруглювати копійки у разі сплати турзбору готівкою

25 листопада 2019, 16:10
617
0
Реклама

Податківці роз'яснили, як діяти платнику, який сплачує суму турзбору готівкою.

Нагадаємо, що з 1 жовтня 2019 р. монети номіналами 1, 2 та 5 копійок перестають бути засобом платежу при здійсненні розрахунків готівкою (п. 2 Постанови № 82).

Тож фахівці ДПСУ зазначили: якщо сума турзбору, нарахована податковим агентом платнику турзбору, визначена з копійками розміром 1, 2 та 5 копійок, то податковий агент зобов'язаний заокруглити суму збору відповідно до Постанови № 25.

Отже, в такому випадку радимо заокруглення проводити наступним чином:

1) сума, що закінчується від 1 до 4 копійок, заокруглюється в бік зменшення до найближчої суми, яка закінчується на 0 копійок;

2) сума, що закінчується від 5 до 9 копійок, заокруглюється в бік збільшення до найближчої суми, яка закінчується на 0 копійок.

Таке роз'яснення розмістили фахівці ДПСУ в категорії 123.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua).

А от алгоритм заповнення нової декларації з туристичного збору, можете розглянути у матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до нього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини