Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перереєстрація платником ПДВ: чи зміниться номер рахунку в СЕА ПДВ

26 листопада 2019, 08:30
428
0
Реклама

Дніпропетровські податківці розглянули випадок, коли здійснюється перереєстрація платника ПДВ у разі зміни його місцезнаходження, та з'ясували, чи зміниться у такому разі номер рахунку в СЕА ПДВ.

Електронні рахунки в СЕА ПДВ відкриваються виключно на підставі реєстру платників ПДВ, який ДПС надсилає Держказначейству не раніше ніж за один робочий день до дати реєстрації особи платником ПДВ.

У такому реєстрі зазначають, зокрема індивідуальний податковий номер платника ПДВ та дату реєстрації його платником ПДВ.

До того ж у разі анулювання реєстрації платника ПДВ залишок коштів на його електронному рахунку перераховується до бюджету, а такий рахунок закривається. Новий електронний рахунок відкривається у разі повторної реєстрації особи платником ПДВ.

Перереєстрація платника ПДВ проводиться у разі зміни даних про платника ПДВ, зокрема зміни місцезнаходження (місця проживання) платника ПДВ, і якщо зміни не пов'язані із припиненням платника ПДВ, крім випадків, визначених пп. 1 п. 3.15 р. III Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфіну України від 14.11.2014 р. № 1130 (далі - Положення № 1130).

У разі перереєстрації дата реєстрації платником ПДВ не змінюється. Тому при перереєстрації платника ПДВ, пов'язаної зі зміною адміністративного району, статус платника ПДВ зберігається з дати його реєстрації платником ПДВ (п. 4.2 р. IV Положення № 1130).

Таким чином, у випадку перереєстрації платника ПДВ, пов'язаною зі зміною адміністративного району, номер рахунку в СЕА ПДВ не змінюється.

Зазначену інформацію повідомило на веб-сайті ГУ ДПС у Дніпропетровській області

Більше про це читайте в статті "Зміна місцезнаходження: звітування, сплата податків і внесення змін до дозвільної документації" електронного видання "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН".

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини