Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи поширюється обмеження НБУ в розрахунках під час застосування платіжної картки

26 листопада 2019, 09:00
605
0
Реклама

Вже котрий рік працює правило, згідно яким суб'єкти господарювання мають право здійснювати розрахунки готівкою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами:

- між собою - у розмірі до 10 тис. грн включно;

- з фізособами - у розмірі до 50 тис. грн включно.

Платежі понад граничні суми дозволено провести через банки або небанківські фінустанови. В такому разі не обмежено і кількість суб'єктів господарювання та фізосіб.

Проте слід враховувати, що обмеження стосується також розрахунків під час оплати за товари, придбані на виробничі (господарські) потреби за рахунок готівки, одержаної за допомогою електронного платіжного засобу.

Але це, знову ж таки, коли мова йде про готівку. Якщо розрахунки проведено із застосуванням електронних платіжних засобів (платіжних карток), обмеження в даному випадку не діє.

Джерело: роз'яснення з категорії 109.13 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Про особливості готівкових обмежень під час проведення розрахунків читайте в статті електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини