Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці розповіла про правильну підготовку графіку відпусток на 2020 рік

27 листопада 2019, 08:45
2976
0
Реклама

Фахівці Управління Держпраці у Полтавській області роз'яснили особливості складання графіку відпусток.

Вони вказали, що графік відпусток складають на кожний календарний рік не пізніше 5 січня поточного року (п. 20 Типових правил внутрішнього трудового розпорядку для робітників та службовців підприємств, установ, організацій, затвердженими за погодженням з ВЦРПС постановою Держкомпраці СРСР від 20.06.1984 р. № 213). Складений пізніше графік не буде порушенням, якщо така дата складання зазначена в обліковій політиці підприємства

Але зважайте на те, що порядок оформлення графіків відпусток законодавством не встановлено. Тому підприємству радимо самостійно прописати порядок складання графіка відпусток у внутрішніх документах - у колективному договорі або правилах внутрішнього трудового розпорядку, розпорядженні, наказі тощо.

Законодавством також не встановлено і форми графіка надання відпусток. Тому роботодавці розробляють форму такого документа самостійно. Зі зразками складання графіків надання відпусток можна ознайомитися в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія". Аби отримати доступ до вищезазначеного та інших матеріалів сервісу - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Зверніть увагу!

Графіки відпусток мають доводитися до відома всіх працівників. Тобто роботодавець має ознайомити всіх працівників із ним під підпис.

Не забудьте також під час планування врахувати й надання відпустки частинами за домовленістю між роботодавцем та працівником. Але при цьому слід дотримуватися правила щодо безперервної частини відпустки. Нагадаємо, що основна безперервна частина відпустки має становити не менше ніж 14 календарних днів.


Навіщо потрібен графік відпусток, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Документальне оформлення щорічних відпусток".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини