Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємство відпускає пальне через колонки у власну автоцистерну: як складати акцизну накладну

27 листопада 2019, 09:15
274
0
Реклама

Контролери роз'яснили порядок складання акцизних накладних у ситуації, коли з акцизного складу - місця роздрібної торгівлі пальним, на яке отримано відповідну ліцензію, реалізують пальне через паливороздавальні або оливороздавальні колонки не в паливний бак транспортного засобу, а в автоцистерну підприємства-розпорядника. При цьому йдеться про ситуацію, коли транспортування пального буде здійснюватись не тільки територією такого підприємства.

Отже, в описаній ситуації:

1) акцизну накладну складає розпорядник у двох примірниках - зазначає код операції для складання в одному примірнику "0";

2) у полі "Напрям використання" - вказує напрям "0";

3) в правій частині акцизної накладної прописує реквізити акцизного складу пересувного, на який фізично відвантажене (отримане) пальне.

Водночас у випадку, якщо в акцизній накладній, складеній особою, що реалізує пальне, зазначено напрям використання пального "0":

· транспортний засіб, реквізити якого зазначено в правій частині акцизної накладної, набуває статусу акцизного складу пересувного, включається до Переліку транспортних засобів, що перемішують пальне або спирт етиловий і, відповідно, може здійснювати транспортування пального митною територією України;

· в СЕА РПСЕ на обсяги, зазначені в такій акцизній накладній, збільшуються обсяги пального, на які підприємство має право зареєструвати акцизні накладні та/або розрахунки коригування, а також коригування до заявок на поповнення обсягу залишку пального в ЄРАН;

· у підприємства в подальшому виникає обов'язок складати акцизні накладні, зокрема у разі власного споживання обсягів пального, зазначених в такій накладній.

Джерело: ІПК ДПСУ від 20.11.2019 р. № 1452/6/99-00-04-02-06-15/ІПК

Платникам акцизного податку цікавим може бути матеріал "Паливна акцизна накладна: інтерактивна таблиця складання" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини