Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Управління майном: податково-прибуткові нюанси

28 листопада 2019, 13:30
1112
0
Реклама

ДПС роз'яснила, як оподатковується прибуток від кожного договору управління майном та винагорода за управління майном.

Нагадаємо, що об'єктом оподаткування податком на прибуток є прибуток, який визначається шляхом коригування бухгалтерського фінрезультату до оподаткування на різниці, які виникають згідно з положеннями ПКУ (пп. 134.1.1 ПКУ).

Щоправда, Податковий кодекс не містить положень щодо окремого обліку результатів діяльності за договорами управління майном з ціллю оподаткування податком на прибуток.

Отже, прибуток від кожного договору управління майном та винагорода за управління майном враховується під час визначення фінансового результату до оподаткування установником управління та управителем майна згідно з правилами бухобліку.

Крім того майно, передане в управління, управитель обліковує на окремому балансі, і щодо нього ведеться окремий облік. Відповідно, нарахування амортизації основних засобів та відображення будь-яких операцій з такими активами в бухобліку здійснюється управителем в окремому обліку.

Джерело: ІПК ДПСУ від 07.10.2019 р. № 621/6/99-00-07-02-02-15/ІПК

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини