Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продаж основних засобів за готівку: враховуємо нюанси

28 листопада 2019, 15:30
1205
0
Реклама

Податківці висловились про можливість продажу підприємством основних засобів за готівку з оформленням ПКО, не застосовуючи РРО.

При продажу основних засобів (основних фондів), які вилучені з активів (списані з балансу) внаслідок їх продажу, за готівку суб'єкти господарювання можуть проводити такі розрахунки у касі. При цьому вони складатимуть касові ордери та будуть видавати відповідні квитанції. Розрахунки за такі операції можна також проводити і у безготівковій формі через банківські установи.

Здійснюючи розрахунки в касі у готівковій формі треба дотримуватись вимог Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління НБУ від 29.12.2017 р. № 148, в частині граничних сум розрахунків готівкою.

Нагадаємо: суб'єкти господарювання мають право розраховуватися готівкою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами:

1) між собою - у розмірі до 10 тис. гривень уключно;

2) з фізособами - у розмірі до 50 тис. гривень уключно.

Джерело: ІПК ДПС від 05.11.2019 р. № 1178/6/99-00-05-04-01-15/ІПК.

Що маємо від прийняття скандальних законів щодо РРО? Коментар до резонансних змін у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН. Аби мати доступ до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН в режимі 24/7 скористайтеся тестовим доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини