Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці вказали, яке порушення щодо ЄСВ-звітності вважатимуть повторним

29 листопада 2019, 09:00
354
0
Реклама

Контролери роз'яснили, що являє собою "повторне" порушення за неподання або несвоєчасне подання звітності з ЄСВ.

Вони нагадали, що за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності, передбаченої Законом № 2464, накладають штрафу у розмірі 10 НМДГ за кожне таке неподання, несвоєчасне подання або подання не за встановленою формою.

Ті самі дії, вчинені платником ЄСВ протягом року, - тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 60 НМДГ.

Податківці пояснюють, що для визначення повторності порушення нормами п. 7 ч. 11 ст. 25 Закону № 2464 передбачено період, протягом якого до платника ЄСВ було застосовано штраф, а саме - протягом року. При цьому не прив'язано термін "календарний рік" до можливості накладення підвищеного розміру штрафу.

Враховуючи вищевикладене, повторним порушенням, за яке передбачено штраф у розмірі 60 НМДГ, буде порушення, за яке такий платник протягом року вже сплачував штраф.

Джерело: ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

За які порушення у частині нарахування, сплати й звітування з ЄСВ платника внеску можуть притягти до відповідальності, у т. ч. адміністративної, та в якій сумі, дізнавайтесь із матеріалу газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини