Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнити заявку про переміщення пального у разі заправлення техніки під час польових робіт

29 листопада 2019, 16:45
315
0
Реклама

Податківці роз'яснили, як заповнити заявку на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, що не є акцизними складами пересувними.

Фахівці ДПСУ розглянули запит щодо порядку заповнення відомостей про пункт розвантаження у заявці на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, що не є акцизними складами пересувними (далі - Заявка). Зокрема, йдеться про ситуацію, коли заправляється техніка, що територіально знаходиться в полі: пальне підвозить бензовоз від постійного місця зберігання (АЗС) до місця виконання робіт. Пунктом розвантаження фактично є паливний бак окремої одиниці техніки.

Контролери нагадали, що у відповідності з п. 3 р. II Порядку заповнення Заявки, що затверджений наказом Мінфіну від 08.05.2019 р. № 188, у графах 13-22 зазначають наступну інформацію щодо пунктів розвантаження пального:

· назва пункту (графа 13); код за КОАТУУ (графа 15); тип - область, район (графа 16); назва області, району (графа 17);

· тип населеного пункту - місто (м.), селище (смт), село (с.) (графа 18);

· назва населеного пункту (графа 19);

· тип вулиці - вул., пл., пр-т тощо (графа 20);

· назва вулиці (графа 21);

· номер будинку тощо - за назвою вулиці без пробілів та крапок (графа 22);

· ідентифікатор об'єкта оподаткування, про який до контролюючого органу направлено повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, відповідно до вимог п. 63.3 ПКУ (графа 14).

Також податківці вказали, що в Заявці необхідно зазначати вищезазначену інформацію щодо пунктів розвантаження пального (поле, сад, склад, тракторна бригада тощо), на яких розташована техніка, яка буде заправлятись безпосередньо в паливні баки.

Вони відзначили, що за потреби в Заявці може зазначатись декілька пунктів розвантаження.

Джерело: ІПК ДПСУ від 25.11.2019 р. № 1525/6/99-00-04-02-06-15/ІПК

Платникам акцизного податку корисним може бути матеріал "Паливна акцизна накладна: інтерактивна таблиця складання" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини