Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 січня запрацюють нові вимоги до заповнення декларацій в рамках запобігання корупції

4 грудня 2019, 16:00
6028
0
Реклама

З 1 січня 2020 року суб'єктам декларування при заповненні декларації необхідно буде зазначити відомості про свій унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (далі - УНЗР) та вказати відповідні номери членів сім'ї. Такі зміни до ст. 46 Закону про запобігання корупції набули чинності 18 жовтня 2019 року. Про це нагадує НАЗК. Національне агентство наразі ще готує пропозиції щодо оновлення форми Декларацїі осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Зокрема, передбачається, що форма декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, міститиме окреме поле для зазначення УНЗР суб'єкта декларування та членів його сім'ї.

Функціонування Єдиного державного демографічного реєстру визначають Закон про ЄДДР та Порядок № 784. УНЗР є незмінним. Заявник для внесення інформації до Реєстру за власним бажанням звертається до територіального органу/територіального підрозділу розпорядника Реєстру за зареєстрованим місцем проживання.

Також пунктами 8 та 9 Порядку № 784 передбачено, що внесення до Реєстру інформації про особу та видані їй документи здійснюється уповноваженими суб'єктами у разі:

- оформлення документів, якщо на цей час зазначена інформація не внесена до Реєстру або змінилася;

- реєстрації місця проживання чи місця перебування;

- реєстрації актів цивільного стану;

- за бажанням особи, якщо інформація про неї не внесена до Реєстру.

Нагадаємо, що нещодавні зміни в законодавстві зумовили розмежування повноважень між НАЗК і Нацполіцією. Це вплинуло на те, хто вправі складати адмінпротоколи за корупцію.

А на сайті НАЗК доступний Реєстр корупціонерів. Там же можна сформувати довідки про наявність/відсутність відомостей про осіб у вказаному Реєстрі.

Відслідковувати зміни в законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини