Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гігантські штрафи за нерозмитнені "євробляхи" хочуть відкласти на смішний термін

6 грудня 2019, 15:30
688
0
Реклама

ВРУ прийняла за основу із скороченням строку підготовки законопроект № 2288. Йдеться про внесення змін до МКУ щодо тимчасового порядку застосування його статей 470 та 481.

Законопроектом передбачає особливі умови для застосування штрафів за порушення правил митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією в Україні.

Проект пропонує, щоб за порушення, вчинені у період з 22 серпня по 31 грудня 2019 року штрафували у розмірі:

- 8500 грн за прострочення більше 20 днів тимчасового ввезення автомобіля на іноземній реєстрації;

- 17000 грн за використання більше 20 днів не розмитненого належним чином автомобіля.

Тим самим відстрочують до наступного року застосування гігантських штрафів, уже передбачених нормами МКУ в розмірах до 85 тис. і до 170 тис. грн. за відповідні порушення.

Епопея з так званими "єврономерами" чи "євробляхами" і штрафами за їх експлуатацію в Україні без належного розмитнення триває вже кілька років.

Як відомо, до 31 грудня 2019 року включно, власники авто на іноземній реєстрації можуть без штрафів розмитнити свої авто, які перебувають на території України із порушення митних режимів їх увезення. Це передбачає Закон № 73. Однак при цьому вартість розмитнення, яку прийняли ще наприкінці 2018 року, не змінилася і є занадто високою у порівнянні із вартістю самого авто.

19 вересня на нараді в Мінінфраструктури запропонували спростити порядок розмитнення транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Ідея полягала у поділі всіх авто з іноземною реєстрацією на дві категорії, до яких будуть застосовувати різні ставки розмитнення.

Водночас Кабмін уже відклав до 1 січня 2020 року застосування штрафів для власників нерозмитнених автомобілів з іноземною реєстрацією.

Серед інших цікавих ініціатив можна згадати зареєстрований у ВРУ законопроект, яким планують внести зміни до ПКУ та видалити з переліку підакцизних товарів транспортні засоби та кузови до них. Тим самим питання високої вартості ввезення автомобілів на іноземній реєстрації взагалі було б зняте з порядку денного.

Втомились від податкових "сюрпризів"?

Легкий доступ до даних про сплату податків, борги, штрафи та переплати вашого бізнесу.

Як? Отримайте тестовий доступ до сервісу Liga:REPORT.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини