Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС озвучило ціну відновлення посвідчення водія через смартфон

6 грудня 2019, 16:00
1784
0
Реклама

МВС представить сервіс, за допомогою якого можна буде замовити або відновити втрачене посвідчення водія онлайн. Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Сергія Гончарова, "Не потрібно буде нікуди ходити, все це можна буде зробити або з персонального комп'ютера, або зі смартфона".

"Наприклад, ви втратили документи. Що потрібно зробити? Потрібно мати електронний засіб ідентифікації вас як громадянина, який може бути співставленний з інформацією в реєстрах. Ви заходите в електронний кабінет водія, зазначаєте, що ви тратили посвідчення, надаєте скан-копію медичної довідки про те, що у вас немає протипоказань. Потім обираєте, де вам буде зручно забрати посвідчення водія, сплачуєте 201 гривню і вам приходе повідомлення про те, що можете забрати його в будь-який зручний час", - сказав він.

Нагадаємо, що Постановою № 946 оновили норми Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами. Новації стосуються функціональних можливостей електронного кабінету водія. Перше, що передбачили: обмін посвідчення водія чи отримання його після втрати (викрадення) можна буде здійснювати за допомогою е-кабінету водія чи через Єдиний державний портал адміністративних послуг. Ці правила наразі стосуються посвідчень нового зразка, що видані після 1 січня 2013 року.

Зате наявність "крутих" автономерів уже можна перевірити онлайн.

Відслідковувати зміни в законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини