Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Орендуємо обладнання в нерезидента: що включати до податкового кредиту з ПДВ

9 грудня 2019, 12:15
974
0
Реклама

Львівські податківці розглянули випадок, коли товариство орендує в нерезидента обладнання, що використовується в госпдіяльності, увезене на територію України в митному режимі тимчасового ввезення.

У такому разі платник ПДВ сплачує митним органам:

- суму ПДВ, розраховану за основною ставкою ПДВ, за вирахуванням уже сплаченої на підставі умовного часткового звільнення суми ПДВ;

- суму процентів із сум податкових зобов'язань, які підлягали б сплаті в разі, якби щодо таких сум надавалося розстрочення податкових зобов'язань відповідно до р. II ПКУ.

Водночас до податкового кредиту на підставі митної декларації входить лише сума ПДВ, сплачена/нарахована у зв'язку з випуском у вільний обіг на митній території України товарів, поміщених у митний режим тимчасового ввезення.

Сума процентів, нарахованих відповідно до ч. 7 ст. 106 МКУ, не є сумою ПДВ, а тому до податкового кредиту не включається.

До того ж у рядках 11.1 чи 11.2 (залежно від ставки) відображають обсяги ввезення та суми ПДВ, сплачені у зв'язку з випуском товарів, поміщених у митний режим тимчасового ввезення та у вільний обіг на митній території України. Оскільки сума процентів, нарахованих відповідно до ч. 7 ст. 106 МКУ, не є сумою ПДВ, така сума до податкового кредиту не входить, а тому не відображається у зазначених рядках податкової декларації з ПДВ.

Джерело: ІПК ГУ ДПС у Львiвськiй області від 28.11.2019 р. № 1635/ІПК/13-01-04-01-10

Більше про оренду рухомого майна в нерезидента читайте в публікаціях електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

- "Оренда рухомого майна в нерезидента: особливості податкового й бухгалтерського обліку";

- "Оренда майна в нерезидента: валютне й митне регулювання".

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу й оцініть весь обсяг і переваги надаваних послуг.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини