Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнити звіт із туристичного збору у разі погодинного розміщення

11 грудня 2019, 12:40
200
0
Реклама

В черговому роз'ясненні податківці нагадали, що базою справляння збору є загальна кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі). Загальну кількість діб проживання зазначають у колонці 3 Додатка до Декларації. Слід також пам'ятати, що людино-доба - день, проведений особою в місці проживання (ночівлі).

Тобто, під час заповнення колонки 3 Додатка до Декларації зазначають загальну кількість діб проживання (людино-діб) за весь звітний період по всіх місцях (ліжко-місцях) в розрізі внутрішнього та в'їзного туризму (без врахування осіб, які не є платниками туристичного збору згідно з пп. 268.2.2 ПКУ та надали копії відповідних документів, що підтверджують їх належність до кола осіб, визначених пп. 268.2.2 ПКУ).

Водночас у разі погодинного розміщення туристичний збір розраховується для кожного проживаючого (платника збору) з базою оподаткування - одна доба.

Джерело: роз'яснення з категорії 123.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Про нюанси заповнення декларації з турзбору читайте в статті електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини