Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємство надає послуги зі зберігання пального: чи потрібна ліцензія на роздрібну торгівлю

11 грудня 2019, 16:45
1086
0
Реклама

Ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним не отримують, якщо пальне, яке знаходиться у суб'єкта господарювання за договором відповідального зберігання, відпускають особі, з якою укладений такий договір. Аналогічно діють і у разі відпуску пального третій особі на підставі зареєстрованої в ЄРАН акцизної накладної за дорученням поклажодавця без проведення розрахункових операцій. Водночас зазначене не стосується тих випадків, коли збереження і відпуск пального здійснюється за місцем роздрібного продажу.

Відповідне роз'яснення надали фахівці ДПСУ та додаткового повідомили: у разі відпуску пального через паливороздавальні колонки та/або оливороздавальні колонки у паливні баки автотранспорту із застосуванням талонів, скретч-карток, смарт-карток, така діяльність буде вважатися роздрібною торгівлею пальним, а відповідна операція - розрахунковою. Для здійснення таких операцій суб'єкт господарювання має отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним та застосовувати РРО.

Водночас за умови відсутності обов'язку отримувати ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним суб'єкт господарювання зобов'язаний отримати ліцензії на право зберігання пального на кожне місце зберігання пального.

Джерело: ІПК ДПСУ від 05.12.2019 р. № 1725/6/99-00-04-02-06-15/ІПК

Суб'єктам господарювання, що працюють з пальним, корисним може бути матеріал "Заявки на переміщення пального: хто їх має подавати і як це робити" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини