Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці розробили нові порядки блокування податкових накладних замість заборонених судом

12 грудня 2019, 11:35
1141
0
Реклама

Напередодні скасування судом постанови КМУ від 21.02.2018 р. № 117 ДПС доопрацювала проекти нових порядків, які її замінять.

Нагадаємо: 10.12.2019 р. Шостий апеляційний адмінсуд м. Києва визнав неправомірним блокування податкових накладних/розрахунків коригування згідно з постановою КМУ від 21.02.2018 р. № 117. Хоча й розгляд цієї справи повністю зможе завершити тільки Верховний суд (якщо ДПС і Мінфін подадуть касаційну скаргу), постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття - з 10.12.2019 р. (ч. 1 ст. 325 КАСУ).

Водночас ДПС доопрацювала:

- Проект постанови КМУ "Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних" (станом на 29.11.2019 р. з урахуванням зауважень та пропозицій);

- Проект наказу Мінфіну "Про затвердження Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних" (станом на 09.12.2019 р. з урахуванням зауважень та пропозицій).

Нагадаємо, що зауваження та пропозиції стосовно цих проектів приймалися протягом місяця з дня їх публікації на офіційному веб-сайті ДПСУ (з 01.11.2019 р.).

Отже, незабаром Кабмін затвердить нові порядки щодо блокування податкових накладних/розрахунків коригування, а заодно й нові критерії ризиковості. Але цього разу вже з дотриманням регуляторних процедур.

Наразі ж в ДПС, певно, вирішили, що керуватися старими порядками вони можуть. Бо як по-іншому пояснити ті факти, що податківці на місцях і далі продовжують блокувати податкові накладні. Про це масово повідомляють бухгалтери, які підтверджують отримання квитанцій про блокування ПН/РК як 10 грудня, так 11 грудня.

Джерело: повідомлення на офіційному веб-сайті ДПСУ.

Більше про порядок реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН читайте в рубриці "Аналітичні матеріали"/"ПДВ"/"Єдиний реєстр податкових накладних" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини