Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавців молодих спеціалістів хочуть звільнити від податку на прибуток та єдиного податку

12 грудня 2019, 13:00
779
0
Реклама

Парламентський Комітет з питань молоді і спорту підтримує законопроект № 2250-1 щодо сприяння працевлаштуванню молодих спеціалістів та внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату ВРУ

Законопроектом № 2250-1 пропонується внести зміни до Податкового кодексу України, якими встановити нульову ставку ПДФО платникам податків, які не досягли 27-річного віку. Також хочуть звільняти від оподаткування прибуток підприємств та організацій за дотримання наступних умов:

- у них протягом звітного періоду кількість внутрішньо переміщених осіб та/або осіб, які не досягли 27-річного віку, які мають там основне місце роботи, становить не менш як 50% працівників;

- фонд оплати праці таких осіб становить протягом звітного періоду не менш як 25% суми загальних витрат на оплату праці.

Також хочуть звільняти від сплати єдиного податку платників другої - четвертої груп, які відповідають зазначеним вище критеріям.

Водночас, на думку членів Комітету, при встановленні пільг мають бути визначені певні обмеження, а саме - максимальна сума доходу платників податків віком до 27 років, що звільняється від сплати ПДФО.

Нагадаємо: нещодавно пропозицію вивести з-під прицілу ПДФО і ЄСВ доходи молодих спеціалістів записали і в законопроекті № 2250. Він пропонує у ПКУ встановити нульову ставку ПДФО з доходу у вигляді зарплати та інших винагород і виплат, пов'язаних з оплатою праці для платників податку, які не досягли 27-річного віку. Окрім того у Законі про ЄСВ передбачається норма, за якою роботодавці звільняються від сплати єдиного внеску за застрахованих осіб, які не досягли 27-річного віку.

Дещо інші пропозиції містить законопроект № 2301. Ним запропонували звільнити від сплати ПДФО осіб, що не досягли 27-річного віку, а також учасників бойових дій протягом трьох років після закінчення перебування на військовій службі. Цей проект також містить податкові пільги щодо сум плати за навчання та стипендій.


Відслідковувати зміни в законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини