Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оклади бюджетників та адмінштрафи не залежатимуть від прожиткового мінімуму

13 грудня 2019, 14:45
2080
0
Реклама

Уряд на засіданні 11.12.2019 р. схвалив законопроект, який передбачає відв'язку частини виплат від розміру прожиткового мінімуму.

Суть такої реформи полягає у відв'язці розміру посадових окладів "бюджетників", а також розміру штрафів за адміністративні та кримінальні право"від прожиткового мінімуму.

Ініціатива закладена в законопроектах:

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України;

- про внесення зміни до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України щодо мінімального розміру посадового окладу.

На переконання уряду, це дозволить у подальшому підвищити прожитковий мінімум (за попередніми розрахунками - до 4200 грн на місяць). У такому разі можна підвищити доходи найменш забезпечених громадян без автоматичного збільшення ставок державного мита, платежів, штрафів та інших фінансових показників.

Зверніть увагу! Закон України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" від 14.11.2019 р. № 294-IX доручив уряду наблизити у 2020 році розмір прожиткового мінімуму до його реальної величини, яка розрахунково може становити близько 4251 грн.

Джерело: Урядовий портал.

З 1 грудня збільшився прожитковий мінімум. Які показники змінені? Докладно про це читайте у сервісі "Інтерактивна бухгалтерія". Скористайтеся тестовим 3-денним доступом.

Читайте також:

- який мінімальний та максимальний розмір лікарняних і декретних буде у 2020 році;

- які розміри прожиткового мінімуму затвердили на 2020 рік;

- як підвищать мінзарплату у 2020 році;

- які розміри ПСП застосовувати до зарплати у 2020 році.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини