Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За виробниками і продавцями нехарчової продукції наглядатимуть по-новому

16 грудня 2019, 11:30
262
0
Реклама

Як ми і попереджали, парламент ухвалив закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду" (проект № 2172).

Законом внесено до зміни до Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції", інших нормативних актів. Зміни спрямовані на вдосконалення системи державного ринкового нагляду за безпечністю продукції, яка вводиться в обіг та розповсюджується на території України.

Законом вводяться норми, спрямовані на зменшення корупційних ризиків у діяльності посадових осіб під час здійснення перевірок, посилення захисту споживачів та інших суспільних інтересів у разі виявлення на ринку нехарчової продукції, що є небезпечною, становить ризик та/або не відповідає встановленим вимогам. Законопроект передбачає зменшення кількості перевірок на тлі збільшення розміру відповідних штрафів.

Законом чинне законодавство у сфері державного ринкового нагляду приводиться також у відповідність до вимог законодавства Європейського Союзу.

Закон набуде чинності через три місяці з дня його публікації.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини