Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Готівкові розрахунки із фізособами за один день обмежені

17 грудня 2019, 09:35
2043
0
Реклама

Податківці пояснили чи вважати порушенням граничної суми розрахунків, якщо упродовж одного дня суб'єкт господарювання приймає від фізособи та видає такій особі, суму сукупно більше аніж 50000 грн.

Підприємства мають право розраховуватися між собою та з фізособами готівкою. Але суми таких розрахунків протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами обмежені розміром до 50 000 грн. Обмеження передбачені постановою Правління НБУ від 29.12.2017 р. № 148.

Платежі понад встановлені граничні суми слід проводити через банки або небанківські фінансові установи. А саме - перераховувати кошти з поточного рахунку на поточний рахунок або вносити кошти до банку/небанківської фінансової установи для подальшого їх перерахування на поточні рахунки. Кількість підприємств (підприємців) та фізичних осіб, з якими проводять розрахунки протягом дня, не обмежується.

Отже, якщо суб'єкт господарювання протягом одного дня приймає від фізособи та видає такій особі готівку в сукупному розмірі більше 50000 грн, то він порушує граничну суму розрахунків.

Джерело: роз'яснення з категорії 109.13 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.sfs.gov.ua)

Про особливості готівкових обмежень під час проведення розрахунків читайте в статті електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини