Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін пропонує звільнити усіх працівників від "рабства" зарплатних проектів

17 грудня 2019, 15:20
2307
0
Реклама

Міністр КМУ Дмитро Дубілет звернув увагу на проблему, з якою стикається більшість українців. Йдеться про так званий "зарплатний проект", коли підприємство і банк домовляються про виплату зарплати, не питаючи думку співробітників. Останнім просто вказують, на картку якого банку вони будуть отримувати гроші.

На жаль, саме такий механізм діє на практиці, хоча норми трудового законодавства й передбачають, що працівники мають право самостійно обирати банк.

На практиці це пов'язано ще і з тим, що якщо якийсь працівник обирає інший банк, бухгалтери вимушені для таких виплат формувати окремі платіжки. Тому працівникам частіше за все у такому виборі просто відмовляють.

Ця історія отримала продовження. Міністр заявив, що планують запровадити систему, яка дозволить українцям вільно обирати банки і водночас не вимагатиме від бухгалтерів зайвої роботи.

Як вона працюватиме? Робітник просто зазначить бухгалтеру свій IBAN, а бухгалтер сформує просту відомість для всіх співробітників, незалежно від банку. А далі вже банк, який обслуговує підприємство, автоматично буде "розкидувати" гроші, куди треба.

Завдяки цьому проекту українці отримають більше свободи і кращий сервіс. З іншого боку, банківська індустрія буде краще розвиватися за рахунок підвищення конкуренції.

Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Facebook зазначив, що таку систему планують запровадити у 2020 році.

Нагадаємо, нещодавно Дмитро Дубілет заявив, що уряд запускає в роботу законопроект і акти уряду, які скасують обов'язковість трудових книжок.

Серед змін, які чекають на працівників і їх роботодавців у 2020 році, врахуйте:

- яким буде мінімальний розмір зарплати у 2020 році;

- хто матиме право на застосування податкової соцпільги у 2020 році;

- на скільки більше податків за найманих працівників платитимуть роботодавці у 2020 році.

Відслідковувати зміни в законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини