Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Подача уточненки ф. № 1ДФ щодо коду працівника не врятує від штрафів

20 грудня 2019, 09:45
638
0
Реклама

Фахівці ДПС розповіли, чи притягнуть до відповідальності платника, який подав ф. № 1ДФ із метою уточнення реквізитів підприємства або внесення змін до номеру облікової картки найманого працівника.

Податківці нагадали, що неподання, подання з порушенням строків, не у повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками ф. № 1ДФ, які призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов'язань платника податку та/або до зміни платника податку, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 510 грн (за повторне порушення - 1020 грн). Саме таке покарання передбачено для податкового агента п. 119.2 ПКУ.

Однак зазначені штрафи не застосовують у випадках, коли недостовірні відомості або помилки у податковій звітності виникли у зв'язку з виконанням податковим агентом вимог п. 169.4 ПКУ та були виправлені відповідно до вимог ст. 50 ПКУ.

Однак у разі подання податковим агентом уточнюючого податкового розрахунку за ф. № 1ДФ не спрацьовує звільнення від штрафів. Адже уточнюють реквізити підприємства або вносять зміни до номеру облікової картки найманого працівника. Тож подання уточненки ф. № 1 ДФ з відкоригованими реквізитами підприємства або номеру облікової картки найманого працівника призведе до того, що до податкового агента застосують штраф у розмірі 510 грн (за повторне порушення - 1020 грн).

За інформацією ГУ ДПС у Тернопільській області.

Як податковому агенту виправити помилки, допущені у формі № 1ДФ, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Проведення коригувань (виправлення помилок) у формі № 1ДФ".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини