Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як відзвітувати та розрахуватися за податками і платежами у разі закриття ФОПа

21 грудня 2019, 14:45
833
0
Реклама

ГУ ДПС у Житомирській області вказало, що після державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізособа продовжує обліковуватись у контролюючих органах як фізособа - платник податків, яка отримувала доходи від провадження підприємницької діяльності.

Фізособа має забезпечити остаточні розрахунки з податків від провадження підприємницької діяльності, повинна закрити усі рахунки, відкриті у фінустановах (крім рахунків, відкритих для зарахування коштів на вимогу фізосіб), та в установлені строки подати відповідному контролюючому органу:

повідомлення за формою № 20-ОПП з оновленою інформацією про закриття об'єкта оподаткування (у разі наявності) - протягом 10 робочих днів після його закриття;

декларацію за останній базовий податковий (звітний) період.

Так, підприємці, які перебували на загальній системі, враховуючи п. 177.11 ПКУ, зобов'язані подати ліквідаційні податкові декларації про майновий стан і доходи. Зробити це вони повинні протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

Підприємці на спрощеній системі, враховуючи п. 294.6 ПКУ, мають подати податкові декларації платника єдиного податку востаннє за податковий (звітний) квартал, в якому проведено держреєстрацію припинення підприємницької діяльності, з наростаючим підсумком з початку року.

Зважайте: у разі припинення підприємницької діяльності ФОП має подати Звіт з ЄСВ "за себе" із зазначенням типу "ліквідаційний" протягом 30 календарних днів з дня проведення держреєстрації припинення підприємницької діяльності.,

Зверніть увагу!

Єдиний внесок слід сплатити протягом 10 календарних днів після граничного строку подання Звіту з ЄСВ з типом "ліквідаційний".

По матеріалам ГУ ДПС у Житомирській області

Для ФОП є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Детальніше ознайомитись із процедурою припинення підприємницької діяльності можете у ситуаціях для бухгалтера:

- "Зняття з обліку фізичних осіб - підприємців в органах фіскальної служби";

- "Державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця".

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини