Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Власників "євроблях" пообіцяли не штрафувати після 1 січня

21 грудня 2019, 15:20
2030
1
Реклама

Уряд пішов на поступки власникам "євроблях" та пообіцяв розглянути два законопроекти:

- проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів та приведення умов оподаткування до загального режиму акцизних зборів Європейського Союзу" № 2342;

- проект Закону "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового зупинення застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України" №2345.

Нагадаємо: аби замінити чинну дискримінаційну систему оподаткування акцизним податком авто та зробити доступнішими для українців як нових, так й недорогих, але якісних вживаних авто, до Ради внесли законопроекти № 2342 та № 2345. Деталі читайте за посиланням.

Ці законопроекти розглядатимуть відразу на першому засіданні у новому році - 14 січня 2020 року. А після засідання Уряду це питання протягом місяця врегулюється у Верховній раді.

Завдяки прийняттю цих двох законів, власники автомобілів на європейських номерах зможуть законним шляхом та доступно розмитнити та перереєструвати авто. До прийняття нових законів, поліція накладати штрафи не буде.

За повідомлення сайту МВС.

Відслідковувати статус нормативних документів новостворених допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини