Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ визначив документи, необхідні для міжнародних перевезень вантажів та пасажирів

24 грудня 2019, 08:30
7989
0
Реклама

Кабмін затвердив Порядок здійснення посадовими особами митних органів контролю за дотриманням автомобільними перевізниками законодавства України щодо міжнародних автомобільних перевезень (постанова від 04.12.2019 р. № 1040), що запрацював 18.12.2019 р.

Отже, для здійснення контролю наявності дозвільних документів на виконання перевезень під час виконання міжнародних перевезень вантажів водії або уповноважені особи повинні подавати посадовій особі під час в'їзду транспортного засобу в Україну:

-свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;

-дозвіл на в'їзд (ввезення) та рух територією України вантажного транспортного засобу в міжнародному автомобільному сполученні, виданий уповноваженим органом України, або дозвіл Європейської конференції разом з бортовим журналом (для перевізників-нерезидентів), крім випадків, коли відповідно до вимог законодавства України такий дозвіл не потрібен.

Для здійснення контролю автобусів, що виконують РЕГУЛЯРНІ міжнародні перевезення пасажирів (у разі виконання міжнародних перевезень пасажирів за одним і тим самим маршрутом з періодичністю частіше ніж один раз на тиждень), водії або уповноважені особи повинні подавати посадовій особі:

- свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;

- дозвіл України на міжнародні регулярні перевезення пасажирів, виданий уповноваженим органом (для перевізників-нерезидентів).

Для здійснення контролю автобусів, що виконують НЕРЕГУЛЯРНІ міжнародні перевезення пасажирів, водії або уповноважені особи повинні подавати посадовій особі:

- свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;

- документи, що містять інформацію про маршрут руху (шляховий лист пасажирів у випадках, передбачених ст. 6 Угоди про міжнародні нерегулярні перевезення пасажирів автобусами (Угода INTERBUS), або маршрутний лист, або список пасажирів) (для перевізників-нерезидентів), або дозвіл України на міжнародні нерегулярні перевезення пасажирів, виданий уповноваженим органом України, якщо виконується інший вид нерегулярних перевезень, ніж зазначені у ст. 6 Угоди (для перевізників-нерезидентів).

Водночас Порядком № 1040 урегульовані питання щодо:

·габаритно-вагового контролю транспортних засобів;

·контролю за дотриманням перевізниками правил перевезення небезпечних вантажів;

·контролю внесення (нарахування) перевізниками-нерезидентами платежів за проїзд автомобільними дорогами України;

·контролю сплати перевізниками штрафів чи виконання приписів Укртрансбезпеки та її територіальних органів;

·обліку автомобільних транспортних засобів, що здійснюють міжнародні автомобільні перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом тощо.

Джерело: Порядок здійснення посадовими особами митних органів контролю за дотриманням автомобільними перевізниками законодавства України щодо міжнародних автомобільних перевезень, затверджений постановою КМУ від 04.12.2019 р. № 1040.

Експедиторам - платникам ПДВ цікавим може бути матеріал "Міжнародне перевезення із залученням перевізника-нерезидента: ПДВ-наслідки в експедитора" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини