Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Переплату за податками уже можна повернути онлайн

26 грудня 2019, 08:30
1796
0
Реклама

ДПС запустила новий електронний сервіс, для подачі заяв про повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань та пені у формі електронного документу.

За словами податківців, заява можна подати до територіального органу ДПС з використанням засобів програмного забезпечення приватної частини ІТС "Електронний кабінет" та ІТС "Єдине вікно подання електронної звітності".

Також вдосконалили і порядок взаємодії між органами ДПС, місцевими фінансовими органами та органами ДКС під час повернення з бюджетів усіх рівнів помилково та/або надміру сплачених коштів.

"Електронний документообіг запрацював також і щодо повернення з бюджету надміру утриманих (сплачених) сум ПДФО за результатами річного декларування", - повідомив Сергій Верланов.

Довідка: запуск сервісу автоматичного повернення помилково або надмірно сплачених податків дозволив мінімізувати втрати часу та коштів на відправку заяв для 132 тис. платників. Саме стільки платників щорічно в середньому подають заяви про повернення коштів з бюджету. За допомогою нового сервісу за період із 1 листопада платникам вже повернули з бюджету більше 700 млн. грн.

За повідомленням прес-служби ДПСУ

За яких умов та в якому порядку платник податків може повернути помилково та/або надміру сплачені грошові зобов'язання та пеню, дізнавайтесь за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини