Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

День простояти і ніч протриматися – Мін’юст обіцяє реагувати на рейдерство протягом доби

27 грудня 2019, 08:30
328
0
Реклама

Урядом прийнято постанову про внесення змін до чинного Порядку розгляду скарг у сфері державної реєстрації, якими Мін'юсту надана можливість реагувати на найбільш грубі та очевидні порушення закону протягом 24 годин з моменту надходження відповідної скарги.

Постановою передбачено, що скарги у сферах держреєстрації розглядаються не пізніше наступного робочого дня з дня її реєстрації на предмет встановлення підстав для відмови в її задоволенні. Крім того, розгляд скарги Мін'юст здійснює невідкладно, без розгляду її колегіально, у разі встановлення наявних очевидних порушень закону у рішеннях, діях або бездіяльності державного реєстратора, суб'єктів державної реєстрації.

Оновлений порядок розгляду скарг стосується не тільки порушень корпоративних прав або ж прав на будівлі і споруди, але й на земельні ділянки. Власник земельної ділянки, у якого незаконно відібрали землю, може поскаржитися до Мінюсту. Така скарга на незаконні дії має бути оформлена належним чином та відправлена онлайн через портал i.gov або листом чи подана безпосередньо до канцелярії Мін'юсту.

Раніше уряд вже уточнював процедуру розгляду скарг на рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора. Іншим рішенням передбачили, що документи, які подають для держреєстрації підприємства, повинні бути складені українською мовою.

За повідомленням Мін'юсту.

Перевірити контрагента можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. Протестувати сервіс можна тут

А сервіс SMS-маяк допоможе оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості. Спробуй та постав свою нерухомість на контроль.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини