Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як самостійно виправити помилки у прибутковій декларації – дороговказ від ДПС

28 грудня 2019, 15:00
289
0
Реклама

Фіскали роз'яснили, яким чином платник податку може виправити помилки у декларації з податку на прибуток.

За їх словами, помилки, самостійно виявлені платником у поданій ним декларації з податку на прибуток (далі - Декларація), можуть бути виправлені:

- шляхом подання уточнюючої Декларації за формою, чинною на час подання (зі сплатою суми недоплати та 3% штрафу від такої суми);

- шляхом відображення уточнених показників у складі поточної Декларації за будь-який наступний податковий період (включивши суму недоплати та 5% штрафу від такої суми).

Зверніть увагу!

Якщо після подачі Декларації за звітний період платник податків подає звітну нову Декларацію з виправленими показниками, до закінчення граничного строку подання, за такий самий звітний період, то вищезазначені штрафи не застосовують.

Фіскали вказали, що у разі виправлення помилок у складі поточної Декларації за будь-який наступний податковий період, помилки відображають в додатку ВП до Декларації, у якому платник податку вказує правильні показники за податковий період, який уточнюється.

Додаток ВП заповнюють окремо до кожної Декларації, що виправляють. При цьому, у складі звітної Декларації можна уточнювати показники за один звітний період і подати один додаток ВП.

Якщо ж виправлення проводять в уточнюючій Декларації, то додаток ВП до Декларації не заповнюють, а правильні показники зазначають безпосередньо в такій уточнюючій Декларації.

Також вони наголосили, якщо внаслідок виправлення помилок змінюються показники, відображені у фінзвітності, платник податку на прибуток повинен подати виправлену фінзвітність.

За повідомленням ГУ ДПС у м. Києві.

Хто складає декларацію з податку на прибуток. Які основні вимоги до порядку її заповнення, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Декларація з податку на прибуток. Порядок заповнення".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини