Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Призи учасникам рекламних заходів оподатковують

15 січня 2020, 12:30
325
0
Реклама

Не оподатковують ПДФО та військовим збором вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань) - у частині, що не перевищує 25% однієї мінімальної зарплати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі (пп. 165.1.39 ПКУ). У 2020 році - 1180,75 грн.

Якщо вартість дарунків перевищує вказаний розмір, то суму такого перевищення оподатковують ПДФО як додаткове благо з урахуванням коефцієнту із п. 164.5 ПКУ. Водночас сума перевищення - об'єкт оподаткування військовим збором, але без застосування зазначеного коефіцієнту.

Якщо ж за умовами рекламних заходів фізособам надають дохід у вигляді призів, заохочень, то усю їх суму (вартість) оподатковують ПДФО і військовим збором на загальних підставах.

Джерело: ІПК ДПС 27.12.2019 р. № 2190/10/26-15-33-18-12-ІПК.

В черговий раз податківців не бентежить те, що юрсоба, яка проводить рекламний захід, не завжди може ідентифікувати фізособу, а тим більше вимагати від неї реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Про податкові наслідки харчування працівників за кошти роботодавця дізнаєтесь із статті газети "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся тестовим 3-денним доступом до сучасного медіа для бухгалтерів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини