Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкову звітність щодо працівників доповнять даними про їх військовий облік

20 січня 2020, 12:45
1957
0
Реклама

Дмитро Дубілет (міністр КМУ) уже піднімав одну із проблем, з якою стикаються кадрові служби підприємств. Це - потреба у спеціальних співробітниках, які ведуть облік військовозобов'язаних.

Наразі знайдено один із варіантів вирішення бюрократії із військкоматами. Адже за нинішніми законами компанії мають з ними постійно листуватись щодо своїх співробітників у паперовій формі.

Після ряду зустрічей з Міноборони та іншими органами Д.Дубілет проінформував про проект з двох частин.

По-перше, як відомо, зараз компанії подають по своїх співробітниках звітність у податкову службу. Ідея Уряду проста: додати в цю звітність пару полів по військовому квитку та вбити, таким чином, паперові документи.

По-друге, зараз бізнес повинен повідомляти військкоматам про всілякі зміни в даних своїх співробітників. Тут рішення очевидне: зробити автоматичний збір інформації з уже наявних реєстрів і автоматично надсилати ці дані до військкоматів, не відволікаючи бізнес.

Звітувати швидко та легко у 2020 році допоможе сервіс Liga:Report. Це зручна система адміністрування ПДВ та 14 унікальних сервісів.

Проте неясно, в яку ж форму звітності до ДПС внесуть додаткові графи: повідомлення про прийняття працівників чи звіт з ЄСВ.

Раніше Д.Дубілет повідомляв, що оплату за державні послуги перевірятимуть новим сервісом "сhеск", а в Уряді радикально змінять обсяги подання статзвітності.

Як вирахувати кількість осіб, відповідальних за ведення військового обліку, наведено у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН. Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та іншим документам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини