Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпідприємства сплатять до бюджету 50% прибутку за 2019 рік

21 січня 2020, 10:25
627
0
Реклама

В Мінекономіки вирішили знизити базовий норматив відрахування частки прибутку, який спрямовують на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності держкомпаній. Стосується це господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, а також господарських товариств, 50 і більше відсотків акцій (часток) яких належать господарським товариствам, частка держави в яких становить 100%, у тому числі дочірніх підприємств.

У 2019 році базовий норматив затвердять у розмірі 50%. Натомість у 2018 році він складав 90%. До того ж Уряд забрав з кишені держпідприємств майже весь прибуток заднім числом.

У разі невиплати до 1 липня 2020 року суб'єктом господарювання дивідендів до держбюджету за результатами його фінансово-господарської діяльності у 2019 році, будуть вжиті заходи до розірвання контракту з керівником такого суб'єкта господарювання.

Джерело: проект постанови КМУ "Про затвердження базового нормативу відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2019 році господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави".

Враховуйте, що податківці уточнили порядок подання декларації з податку на прибуток за підсумками 2019 року. Дізнайтеся про усі нюанси у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтесяТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини