Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи звітувати про пільги за додатком ПП оновленої декларації з податку на прибуток за 2019 рік — позиція ДПС

22 січня 2020, 10:10
2316
0
Реклама

Фахівці ДПСУ рекомендують платникам податку на прибуток підприємств за 2019 рік подавати податкову декларацію за оновленою формою (з урахуванням змін, що були внесені до форми декларації на підставі наказу Мінфіну від 14.11.2019 р. № 481, що набрав чинності 20.12.2019 р.). Про таку рекомендацію ДПС ми уже повідомляли в новині. Водночас контролери розповіли про зміни, яких зазнала форма звітності.

Зокрема, основну частину декларації доповнено блоком "Податкові зобов'язання, інші штрафні санкції та пені, визначені відповідно до Податкового кодексу України, не пов'язані з виправленням помилок". До цього блоку входять нові рядки, якими передбачено можливість визначення податкових зобов'язань для платників, які використовують пільги відповідно до п.п. 142.1 - 142.3 та п. 41 підрозділу 4 р. ХХ ПКУ, у разі порушення вимог цільового використання вивільнених від оподаткування коштів, у яких відображаються:

- суми збільшення податкового зобов'язання, за порушення вимог цільового використання вивільнених від оподаткування коштів (рядок 35);

- штрафні санкції (рядок 36);

- пені (рядок 37).

Також уточнено редакцію рядка 26 декларації щодо відображення сум збільшення (зменшення) податкового зобов'язання звітного (податкового) періоду, що уточнюється.

Блок "Наявність додатків":

- доповнено новим додатком ПП "Інформація про суми податкових пільг";

- додаток ФЗ розділено на графи: П(С)БО та МСФЗ.

Водночас декларацію доповнено новим додатком ПП "Інформація про суми податкових пільг".

Контролери нагадують: суб'єкти господарювання, які не сплачують податок на прибуток підприємств у зв'язку з отриманням податкових пільг, не подаватимуть до контролюючих органів Звіт про суми податкових пільг, а вестимуть облік сум таких пільг, які відображатимуться у додатку ПП до декларації.

У додатку ПП відображаються відомості про:

- код пільги та найменування пільги за кожним видом податкових пільг з податку на прибуток підприємств згідно із довідником пільг, затвердженим ДФСУ;

- суми податку, не сплаченого до бюджету у зв'язку з отриманням податкової пільги (вивільнені від оподаткування кошти);

- строку користування податковою пільгою у звітному періоді;

- суми податкової пільги, що використана за цільовим призначенням.

Додаток ПП вперше подаватиметься починаючи зі звітних періодів 2020 року.

Також до окремих додатків декларації внесено низку редакційних змін, про які детальніше можна почитати у листі від 16.01.2020 р. № 757/7/99-00-07-02-01-07.

Звітувати швидко та легко у 2020 році допоможе сервіс Liga:Report. Це зручна система адміністрування ПДВ та 14 унікальних сервісів.

Читайте також про інші останні зміни, які пов'язані з поданням звітності, зокрема :

- Держстат повідомив, коли оприлюднить актуальний перелік обов'язкової статзвітності;

- податкову звітність щодо працівників доповнять даними про їх військовий облік.

Платникам податку на прибуток цікавим може бути матеріал "Штрафи, пені, неустойки: різниця з податку на прибуток" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів газети "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся демо-доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини