Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк змінює умови обміну валют через запровадження програмних РРО

23 січня 2020, 14:10
7087
0
Реклама

Національний банк врегулював застосування програмних РРО для валютно-обмінних операцій. Зміни затверджені постановами Правління НБУ № 9 і № 10.

НБУ привів нормативно-правову базу у відповідність із Законом про РРО у зв'язку із змінами, які були внесені до нього Законом № 128 і набувають чинності 19 квітня 2020 року.

Змінами у закон і, відповідно, у нормативно-правову базу передбачено використання нового виду реєстратора розрахункових операцій (РРО) - програмного, а також створення під час здійснення валютно-обмінних операцій електронних розрахункових документів, які матимуть таку ж форму та зміст як і їх паперові аналоги.

Також вносяться деякі інші уточнюючі зміни, які стосуються порядку проведення валютно-обмінних операцій. Зокрема, скасовується необхідність проставляти на розрахункових документах РРО такі реквізити як підписи касира і клієнта, відбиток штампа.

Як відомо, Кабмін озвучив нові ідеї щодо штрафів за порушення у сфері РРО. Зміни мають запрацювати одночасно з Законом № 128. Також існує законопроект, яким пропонують скасувати найгучніші зміни з Законів № 128 і № 129.

Корисно знати:

-тріада нових обов'язків у власників РРО - з 19 квітня 2020 р.;

- безкоштовні програмні РРО: які норми запрацюють із 19 квітня 2020 року.

Відслідковувати зміни в законодавстві допоможе інформаційно-правова система ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини