Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аванс та зарплату не можна затримувати через тимчасову відсутність бухгалтера

28 січня 2020, 13:00
850
0
Реклама

Конкретні терміни виплати зарплати встановлюють підприємства, організації самостійно в колдоговорі або іншому нормативному акті роботодавця. Про це нагадали в Мінсоцполітики, проте пояснили кілька нюансів.

По-перше, коли день виплати зарплати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, то зарплату виплачують напередодні (ч. 2 ст. 24 Закону України "Про оплату праці" від 24.03.1995 р. № 108/95-ВР).

При цьому наступна виплата зарплати має проводитись у дні, визначені колдоговором або іншим нормативним актом підприємства, незалежно від перебування у відпустці головного бухгалтера чи від того, що у зв'язку з виробничою потребою одного разу здійснено виплату раніше.

По-друге, допомога по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах працівникам виплачують у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати зарплати (п. 1 ч. 2 ст. 32 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 р. № 1105-XIV).

Тому після надходження фінансування від Фонду соцстраху роботодавець виплачує матеріальне забезпечення у найближчий строк виплати зарплати (за першу або за другу половину місяця).

Джерело: лист Мінсоцполітики від 19.11.2019 р. № 1680/0/206-19.

Нагадаємо, що роботодавці до 1 лютого подають Звіт про виконання квоти з працевлаштування до територіальних органів служб зайнятості. Як його заповнити пояснили у статті сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся демо-доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини