Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи збережуть статус неприбутківця у разі добровільного медстрахування працівників

10 лютого 2020, 11:30
214
0
Реклама

Якщо неприбуткова організація уклала договори добровільного медстрахування для своїх працівників за рахунок коштів обласного бюджету, то це не є підставою для втрати статусу неприбуткової організації. Звісно, за умови, що отримані кошти вона витрачає за цільовим призначенням. Відповідне роз'яснення наводить ДПС.

Нагадаємо, що неприбуткова організація не сплачує податок на прибуток з доходів (прибутків), отриманих нею в межах статутної діяльності відповідно до закону, за умови, що:

- такі доходи (прибутки) використовуються виключно для фінансування видатків на її утримання, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених установчими документами, як це передбачено пп. 133.4.2 ПКУ;

- не здійснюється розподіл доходів (прибутків) серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування ЄСВ), членів органів управління та інших пов'язаних з ними осіб.

У разі недотримання вимог, встановлених п. 133.4 ПКУ, неприбуткова організація підлягає виключенню з Реєстру неприбуткових установ та організацій з визначенням податкового зобов'язання з податку на прибуток відповідно до пп. 133.4.3 та пп. 133.4.4 ПКУ.

Джерело: ІПК ДПСУ від 22.01.2020 р. № 238/5/99-00-07-02-02-05/ІПК.

Неприбуткові організації, які не є платниками податку на прибуток, мають відзвітувати про використані доходи до 02.03.2020 р. Про те, хто, коли та як подає звіт, і про правила його заповнення читайте в статті "Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації: правила складання" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини