Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Педагогам мають платити зарплату на час карантину — запевняє профспілка

10 лютого 2020, 15:00
4787
0
Реклама

Фахівці Профспілки працівників освіти і науки роз'яснили як оплачувати працю вчителів під час призупинення навчання через карантин.

Вони нагадали, що у випадку, коли в окремі дні заняття не проводять з незалежних від учителя причин, оплату його праці здійснюють з розрахунку зарплати, встановленої при тарифікації. Проте вчитель має виконувати іншу організаційно-педагогічну роботу (п. 77 Інструкції № 102).

Майте на увазі, якщо такої роботи немає, час простою оплачують в порядку і розмірах, визначених ст. 113 КЗпП: не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу).

Водночас МОН і ЦК Профспілки освітян рекомендують керівникам установ та закладів освіти забезпечити оплату простою, не з вини працівників, у розмірі середньої зарплати, але не менше тарифної ставки (посадового окладу) - для всіх працівників, включаючи непедагогічних (п. 8.3.3 Галузевої угоди між МОН та ЦК Профспілки освітян на 2016-2020 роки).

Оплату праці педагогічних працівників, а саме:

- вчителів;

- вихователів, зокрема й вихователів груп продовженого дня;

- музичних керівників;

- викладачів;

- інших педагогічних працівників, -

у випадках, коли в окремі дні (місяці) заняття не проводять з незалежних від них причин (епідемії, метеорологічні умови тощо), здійснюють із розрахунку зарплати, встановленої при тарифікації, з дотриманням при цьому умов чинного законодавства.

Фахівці наголошують, що положення Галузевої угоди діють безпосередньо та є обов'язковими для включення до колективних договорів.

За повідомленням Профспілки працівників освіти і науки України.


Що таке простій? В якому розмірі виплачується заробітна плата працівнику за період простою, дізнавайтесь із ситуації для бухгалтера "Оплата праці у разі простою".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини