Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сільгосптоваровиробникам-єдинникам 4 групи потрібно підтвердити свій статус до 20 лютого

11 лютого 2020, 11:40
666
0
Реклама

Податківці нагадали, що сільськогосподарським товаровиробникам 4 групи - єдинникам необхідно підтвердити свій статус на 2020 р.

Щорічно підтверджувати статусу платника ЄП 4 групи необхідно всім юрособам, які є сільгосптоваровиробниками та у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за 2019 р. дорівнює або перевищує 75%.

Перелік документів, які необхідно подати не пізніше 20 лютого поточного року для щорічного підтвердження статусу платника ЄП сільгосптоваровиробника:

- загальну податкову декларацію з податку на поточний рік щодо всієї площі земельних ділянок, з яких справляється податок - контролюючому органу за своїм місцезнаходженням (місцем перебування на податковому обліку);

- звітну податкову декларацію з податку на поточний рік окремо щодо кожної земельної ділянки - контролюючому органу за місцем розташування такої земельної ділянки;

- розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва - контролюючим органам за своїм місцезнаходженням та/або за місцем розташування земельних ділянок;

- відомості (довідку) про наявність земельних ділянок - контролюючим органам за своїм місцезнаходженням та/або за місцем розташування земельних ділянок.

Зверніть увагу!

Податковим періодом для платників ЄП 4 групи є календарний рік і починається він з першого числа першого місяця податкового періоду, а закінчується останнім календарним днем останнього місяця податкового періоду (ст. 294 ПКУ).

Попереднім податковим роком для новоутворених сільськогосподарських товаровиробників є період з дня держреєстрації до 31 грудня того ж року.

За повідомленням ГУ ДПС у Волинській області.


Як отримати статус платника єдиного податку та як його позбутися юридичній особі, дізнавайтесь за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини