Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронні акцизні марки з’являться з 1 травня

13 лютого 2020, 14:15
2070
0
Реклама

Кабмін запустив проект електронної акцизної марки.

На засіданні 12 лютого затвердили зміни до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Зміни розроблені Мінфіном спільно з Мінцифрою, ДПС, командою "Дія" та держустановою "Відкриті публічні фінанси".

Для одержання акцизних марок, перевірки сплати акцизу та звітування виробник використовуватиме Електронний кабінет платника податків.

Таким чином, паперових заявок на отримання марок з часом не буде. Система "Електронна акцизна марка" будуватиметься за компонентним (модульним) принципом, що передбачає певний початковий функціонал, який далі може бути розширений.

Також майте на увазі, що паперові акцизні марки видозміняться. На них буде додано 2 елементи: QR-код та штрих-код.

В повідомленні також зазначають, що використання системи "Електронна акцизна марка" дасть змогу посилити боротьбу із незаконним обігом підакцизних товарів шляхом відстеження руху алкогольних напоїв за допомогою співставлення інформації із бази даних ДПС про видані марки та зчитані РРО.

А вже з 1 квітня 2020 р. забезпечать можливістю замовлення нового зразка марки через електронний кабінет та з 1 травня 2020 р. введуть в обіг новий зразок марки акцизного податку для алкогольних напоїв.

За повідомленням прес-служби Мінфіну.


Для чого потрібні марки акцизного податку (акцизні марки), як вони мають виглядати, який порядок їх реалізації, дізнавайтесь за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини